Ervaringen

Wij hebben tijdens onze eerste zwangerschap een cursus bij Marit (van Aveta-Rotterdam) gevolgd. Voor ons beide was dit een heel mooie ervaring die we nooit hadden willen missen.
We hebben veel geleerd (zowel theoretisch als praktisch) en zijn heel anders gaan denken over bevallen. Ik (Bettine) wist van te voren dat ik soms in de kramp kon schieten en paniekerig kon reageren bij medische ingrepen en was bang dat deze reactie ook zou ontstaan als ik moest bevallen. Tot mijn verbazing kon ik me tijdens de oefeningen van Marit heel makkelijk en snel overgeven en daarmee ook ontspannen. Door middel van onder andere het lezen van een boek over hypnobirthing, vele tientallen ontspanningsoefeningen en het dagelijks afspelen van affirmaties werd mijn onderbewustzijn beïnvloed (Pavlovreactie). Hierdoor kan ik me steeds sneller ontspannen, ben ik zelfverzekerder geworden en kijk ik nu zelfs uit naar mijn bevalling. Marit is heel open, vriendelijk en professioneel. Ik kan (ook na de cursus) terecht bij haar met al mijn vragen en ben blij met haar duidelijke tips en adviezen.
Mijn man heeft geleerd waar hij op moet letten en hoe hij mij tijdens de bevalling kan bijstaan. Hij was vooraf best terughoudend (het woord hypnose sprak hem niet direct aan). Maar hij is helemaal om en enthousiast geworden over deze manier van bevallen. Hypnose is namelijk niets anders als gefocust ontspannen zijn!

Bettine (april 2018)

 

 

Ontzettend veel gehad aan alle ontspanningsoefeningen en de affirmaties. Ik kijk terug op een heel fijne relaxede en mooie bevalling, waar ondanks heel veel medische toeters en bellen veel ruimte was voor overleg en onze manier. Dus veel gehad aan de cursus. Dank voor alles dat we bij je geleerd hebben.

Isabelle (oktober 2018)

 

 

De cursus heeft me zo ontzettend veel opgeleverd. Ik ben helemaal zoals gehoopt bevallen. De kaarsjes stonden aan de hypnobirthing muziek zacht op de achtergrond en alles is helemaal soepel en fijn verlopen. De ademhalingstechnieken hebben me er echt doorheen geholpen alleen het laatste stukje heb ik toch moeten persen. Ik kan niet anders zeggen dat ik dankbaar ben voor alle info die je hebt gegeven.

Marjolein (februari 2019)

Hoi Marit, gisteren zijn Ruben en ik ouders geworden van onze dochter Livia 💗 ik app je om je onwijs te bedanken. Het was echt een droomgeboorte en een geluksdag. Ik mail je graag mijn geboorteverhaal en ervaring met HypnoBirthing. Ruben heeft ook wat filmpjes en foto’s gemaakt. Ik type het in de loop van mijn kraamweek uit maar ik kon het niet laten om je alvast te appen. Heel het ziekenhuis had het erover en Ruben kan er nog steeds niet met z’n gedachten bij hoe magisch het was en vertelt het aan iedereen, haha. Groetjes, Denise

https://www.linda.nl/lief-en-leed/werpsterren/denise-hypnobirthing-cursus-bevalling-zwangerschap/

Denise (januari 2020)

3 Jaar geleden hebben mijn partner en ik bij jou de hypnobirthing cursus gedaan in Rotterdam, toen ik zwanger was van ons eerste kindje. Helaas werd die bevalling een geplande keizersnee omdat hij in stuit lag. 
Twee weken geleden ben ik bevallen van ons tweede kindje en zij lag niet in stuit dus mocht ik vaginaal bevallen. We hebben alles van een paar jaar geleden opgefrist en veel geoefend. En we willen je nogmaals enorm bedanken: we hebben een heeele mooie, ontspannen en voorspoedige bevalling gehad. Alles verliep nog mooier en rustiger (maar heel vlot, ze is in 4 uur geboren) dan ik had durven dromen. En ik ben er van overtuigd dat een heel groot deel hiervan komt door alle hypnobirthingvaardigheden. Dus nogmaals dank!

Anique (september 2021)

Hierbij laat ik je vol trots weten dat 5 weken geleden onze zoon A. is geboren! Het gaat heel goed met ons. A. is gezond en groeit goed en ik herstel snel en goed van de bevalling. De bevalling verliep heel fijn, waarbij ik er van overtuigd ben dat de cursus hier ontzettend veel in heeft geholpen! Reden te meer om je even een berichtje te sturen. 

Dankzij de cursus is het gelukt om heel ontspannen de eerste weeën op te vangen doordat ik weinig aandacht aan de weeën besteedde en me heb gericht op activiteiten die voor ontspanning zorgde. Toen de weeën intenser werden lukte het om deze goed op te vangen door rustig en bewust door te ademen. Ik heb tijdens de weeën fase precies gedaan wat mijn intuïtie zei wat ervoor zorgde dat ik van de auto naar de verloskamer ben gaan lopen (ongeveer 200 meter) omdat ik voelde dat ik dat kon en dat het goed voor me was, terwijl er een rolstoel naast de auto stond. Daarnaast ben ik in de verloskamer direct onder de douche gaan staan wat voor veel ontspanning zorgde. De geluidsfragment van de regenboog heeft in de badkamer aan gestaan waar ik flarden van heb gehoord en ervoor zorgde dat ik weer terug pakte naar een rustige ademhaling. En S. was een enorme steun die mij echt door de bevalling heeft geholpen, dankzij de cursus hebben wij veel vooraf besproken en wist hij precies waar hij mij kon helpen. S. geeft zelf ook aan dat de cursus daar echt bij heeft geholpen.

S. en ik kijken positief terug op de bevalling. Daarnaast herstel ik snel van de bevalling, ik denk ook doordat de bevalling zo fijn verliep. Ik wil je ontzettend bedanken voor je hulp en info! Dankzij jou waren wij zo goed voorbereid en hebben wij een positieve ervaring van de bevalling.

L. (mei 2021)

Hoi Marit,
Via deze weg nogmaals hartelijk dank voor jouw training, tips en tricks tijdens de cursus!
Marten en ik waren goed voorbereid en keken met zelfvertrouwen richting de bevalling dankzij jouw hulp.
Vandaag is onze zoon Tieme alweer twee weken oud. We hadden een heel fijne thuisbevalling, die ongeveer 6 uur duurde. Toen de verloskundige kwam had ik al bijna 9 cm ontsluiting en kreeg ik bovendien nog het compliment dat ik de golven zo mooi en rustig kon opvangen 🙂  
Ik heb veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en de affirmaties. Wellicht was de ontspanning ook de reden dat ik gelukkig geen scheur of knip heb gekregen, dus mijn herstel verloopt ook voorspoedig!
Groetjes, Marten, Esther en Tieme

Marten, Esther & Tieme (oktober 2022)

Afgelopen voorjaar hebben wij de hypnobirthing cursus gevolgd. Begin december is O. geboren, zie zijn blije gezichtje op de foto:) Ik wil je graag nog heel hartelijk bedanken voor de fijne cursus. Het heeft mij enorm veel vertrouwen gegeven in de aanloop naar de bevalling. Bij begin van de cursus ging ik ervan uit dat ik in het ziekenhuis zou willen bevallen. Aan het eind van de cursus had ik zoveel vertrouwen gekregen dat ik de wens in mijn bevalplan had opgenomen om met zo min mogelijk interventies en medicatie in een bad in het geboortecentrum te willen bevallen. Ook tijdens een online ouderschapscursus viel het me op dat veel van mijn medecursisten opkeken tegen de bevalling. Terwijl ik vol vertrouwen zei ‘ wij vrouwen kunnen dit’. Mijn medecursisten dachten in eerste instantie dat deze uitspraak van een toekomstige vader kwam, en keken ervan op dat het van een toekomstige moeder kwam. Toen realiseerde ik me dat hypnobirthing mij een heel mooi kado had gegeven. Ik kon ten volste genieten van mijn zwangerschap en met een positieve mindset de geboorte tegemoet gaan.


De geboorte zelf liep anders dan ik in het geboorteplan gewenst had. Vanwege te weinig vruchtwater werd mij geadviseerd om toch in het ziekenhuis te bevallen. Een oxytocine infuus, pijnstillende medicatie en een knip maakten deel uit van de bevalling. En oei wat vond ik het heftig. Maar ik heb absoluut de voordelen ervaren door de hyponobirthing technieken te gebruiken. Ook al heeft de bevalling een andere route genomen, ik was me bewust van elke keuze die er gemaakt werd en ik stond er achter. Ik maakte de keuzes namelijk zelf. Ook heb ik een aantal uur een ‘flow’ ervaren waarbij ik de weeën gefocussed kon opvangen met de diepe buikademhaling. Hier ben ik nog steeds enorm trots op. 


Al met al wil ik je dus nog enorm bedanken. Voor de mooie cursus waarmee ik ten volste van mijn zwangerschap heb kunnen genieten en waarmee ik met trots terug kijk op een heftige maar bewuste beval ervaring. 

E. & G. (november 2022)