Waarom HypnoBirthing®

Zelfvertrouwen wordt vergroot, o.a. door kennis over het geboorteproces, door het leren beheersen van technieken om diep te kunnen ontspannen en door vertrouwen in eigen lichaam.

De zwangerschap wordt bewust ervaren waardoor al voor de geboorte een band tussen moeder, vader en baby groeit. Veel moeders genieten ook meer van de zwangerschap.

Angst wordt weggenomen, waardoor er tijdens de bevalling geen spanning optreedt en er minder pijn wordt ervaren.

De kans op uitputting tijdens de geboorte vermindert, doordat de moeder lichamelijk en geestelijk goed is voorbereid. Ze blijft langer fris en energiek terwijl ze haar kindje ter wereld brengt. Dit heeft ook een positief effect op de zuurstoftoevoer naar de baby.

Door diepe ontspanning duurt de bevalling vaak korter, zijn er minder complicaties en is medisch ingrijpen minder vaak noodzakelijk. Er wordt ook minder gebruik gemaakt van pijnbestrijding.

De vader (of een andere geboortepartner) is niet alleen maar ‘toeschouwer’ tijdens de geboorte, maar weet hoe hij/zij de aanstaande moeder kan ondersteunen in het ontspannen en het focussen op de geboorte. Ook is bekend wat hij/zij kan verwachten tijdens de verschillende fases van de geboorte.

De vader/geboortepartner krijgt handreikingen over hoe hij/zij met zelfvertrouwen en kennis de zorgverleners te woord kan staan; wanneer stel je vragen, wat vraag je en wanneer laat je het over aan de zorgverleners.

De baby komt in een rustige, ontspannen omgeving ter wereld. Veel baby’s zijn helder en tevreden en tonen zich in hun babytijd ook blije, ontspannen baby’s.

Sneller herstel na de bevalling. Fysiek omdat de geboorte vaak soepeler verloopt, mentaal doordat de moeder al voor de geboorte goed in balans was. Er is hierdoor een kleinere kans op depressieve gevoelens na de bevalling.